Bronson har det godt etter forfangenhet

Christina J, Aarup

bronson_1.jpg
Bronson til JBK horseshow i november 2010

Bronson er født i 1994 hos en avler i Danmark og ble så solgt til Frankrike som fireåring som dressurhest, men han kom tilbake til Danmark, fordi han "mistet" rytteren sin. Bronson ble innhoppet og vi kjøpte ham i 2000.

Bronson ble raskt en super spranghest med flere fine resultater i både inn- og utland, 1 enkelt World Cup og mange Grand Prixer, både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har han fått plasser flere ganger i Danmarksmesterskapene gjennom årene.

I november 2010 valgte vi at pensjonere Bronson i en alder av nesten 17 år. Bronson avsluttet med å vinne en MA til JBK Horseshow i Odense.

Vi var veldig i tvil om Bronson ville kunne slå seg til ro med livet som stallboms, siden Bronson jo var vant til livet som stevnehest, alltid på farten og i gang. Så forandringen var stor fra alltid å være i gang, til plutselig å være i stallen hele dagen og ikke gjøre annet enn å gresse. Heldigvis gikk det fint, han falt tilrette i flokken og hygget seg enormt.

 

I mai måned 2014 er Bronson 20 år, da han blir svært forfangen på alle 4 bein. Bronson har ikke reagert på gresset alle de foregående somrene.

Dyrlegen kommer, og han får smertestillende og skal holdes fra gresset. Bronson kommer på boks og på ridebane.

En morgen står Bronson og rister over hele kroppen, (det er sommer og varmt), dyrlegen kommer ut igjen og hun tar noen tester og snakker om PPID og spurte om en hel del ting. Vi kunne fortelle dyrlegen at Bronsons tiss var veldig tykt og klissete, og at han var sunken i ryggen og hadde virkelig mye pels om vinteren. Men vi tenkte at det nok var alderen.

Dyrlegen tok en blodprøve for å teste for PPID, og testen var positiv. Derfor får Bronson nå medisin hver dag resten av sitt liv. Det er nå ett år siden og Bronson har det godt den dag i dag, han blir snart 21 år.

 

Send inn din historie

Har du en historie om hesten din som du gjerne vil dele med andre? Da må du veldig gjerne sende den til oss.

Les mer