Grätchen - Jeg har fått tilbake hesten min!

Christina og Grätchen

fullsizerender2.jpg

Jeg har i 15 år hatt en halvblodshoppe som har hatt en annen eier tidligere. Hun heter Grätchen, og har konkurrert på middels nivå i både dressur og sprangridning. Grätchen ble 26 år i januar 2016 og er i dag en psykisk og fysisk velbefinnende hest som fortsatt ris og tømmekjøres for trenere. Det merkelige med Grätchen er at hun for ca. 2,5 år siden fikk diagnosen sin, men uten de typiske symptomene.

Jeg kjente at noe ikke stemte, jeg opplevde henne som deprimert. Så jeg prøvde det meste, f.eks. fôrtilskudd, mineraltilskudd, glukosamin, nyper m.m.
Etter en stund opplevde jeg en urenhet i bakhovene som kom og gikk. Hovslageren vår, som vi har hatt i flere år, måtte ta av bakskoene da jeg var redd for en begynnende hovbyll, men han så ikke noe mer enn noen små mørke prikker som ikke var byller.
På med nye sko, men ved neste skoning kunne man fortsatt se disse prikkene, og vi undret oss.


gratchen1.jpg

Etter en stund begynte hun å bli ustø og riste på visse tidspunkter, f.eks. når hun tisset, og pelsen forandret seg og ble grovere.

En dag da vi red i en nedoverbakke, sviktet Grätchen plutselig i bakkroppen og falt om på siden, noe som sjokkerte både henne og meg. Dette var noe helt nytt.

Grätchen har alltid vært en hest som har spist veldig sparsomt tross våre store og herlige grønne omgivelser.
Men plutselig så jeg at hun valgte bort det grønneste og mest frodige gresset. Jeg lurte selvfølgelig på hvorfor. Alle disse hendelsene og atferdsendringene gjorde meg veldig urolig, så jeg spurte trenerne mine og andre omkring meg hvordan de opplevde Grätchen.
Ingen syntes at det var noen problemer, og de sa til meg at jeg bare innbilte meg alt sammen.
Jeg bestilte en time hos veterinæren og bad om en PPID-test, og den viste forhøyde verdier.

Grätchen blir nå medisinert og viser fine verdier, og jeg har fått tilbake hesten min – 5 år yngre!
I dag har jeg gleden av å få dele hverdagen min med en utrolig pigg og frisk 26-årig dame med flere treningsøkter i uka.

Dette skyldes en tidlig diagnose, bra veterinæroppfølging – én gang hver sjette måned – effektiv medisin og en flink hovslager.

Takk for siden deres, LangtHesteLiv.no!

Med vennlig hilsen


fe9d30cc-7c59-4c5c-b0ff-953ce168fe83.jpg

Send inn din historie

Har du en historie om hesten din som du gjerne vil dele med andre? Da må du veldig gjerne sende den til oss.

Les mer