Luftveislidelser

Luftveislidelser hos hest kan deles inn i infeksiøse og ikke-infeksiøse sykdommer. Les mer om hva forskjellen er og hva du kan gjøre for din hest.

Kverke, herpes, influensa og astma

Infeksiøse sykdommer skyldes virus og bakterier som kverke, herpes og influensa. Ikke-infeksiøse sykdommer er sykdommer som astma som kan oppstå på grunn av påvirkning fra forskjellige allergener i miljøet. Ikke-infeksiøse sykdommer inkluderer også forskjellige medfødte lidelser

Astma

Det er mange årsaker til at en hest hoster. Som hesteeier er det viktig at du reagerer og gjør nødvendige tiltak når hesten din har begynt å hoste. Det er aldri normalt med en hest som hoster, uansett om det skjer under ridning eller i stallen. Astma er den vanligste årsaken til at hesten hoster.

Les mer

Herpes

Herpes er en virusinfeksjon hos hest som kan gi alvorlig sykdom, primært i luftveiene, nervesystemet og i tillegg forårsake aborter.

Les mer

Kverke

Kverke er en bakterieinfeksjon i hestens øvre luftveier forårsaket av Streptococcus Equi spp. Equi. Bakterien er meget smittsom og gir høy feber, byller, gult snørr og hovne ømme lymfeknuter under kjevegrenene.

Les mer

Hesteinfluensa

Hesteinfluensa er en av de mest utbredte virusinfeksjonene man ser hos hester og det er derfor de fleste forbund har innført regler for vaksinasjon mot hesteinfluensa. Den er meget smittsom og forårsaker store problemer når den oppstår. I 2019 så vi en omfattende epidemi i Europa. Det gikk hardest

Les mer

Send inn din historie

Har du en historie om hesten din som du gjerne vil dele med andre? Da må du veldig gjerne sende den til oss.

Les mer