Sjekk hesten din

PPID kan være vanskelig å oppdage da mange av symptomene kan forveksles med alderdom. Med dette testverktøyet kan du ta bilder av hesten din og sende dem direkte til en av de kampanje-registrerte veterinærene. Veterinæren kan da vurdere om din hest eventuelt skal undersøkes nærmere for PPID ved hjelp av en blodprøve.

Når du har sendt informasjonen til veterinæren, vil veterinæren kontakte deg i løpet av de nærmeste dagene for å avtale nærmere tid for et besøk. Betalingen for veterinærens besøk gjøres direkte til veterinæren.

Hvis veterinæren mener det er nødvendigt, tages en blodprøve for måling av ACTH i blodet. Veterinærens arbeid skal du betale direkte til veterinæren.

Vær oppmerksom på at testverktøyet ikke er et leketøy! Sender du din informasjon til veterinæren, så er det en bestilling av et veterinærbesøk. Vær oppmerksom på at noen veterinærer kan kreve betaling for å vurdere bildene Det vil veterinæren gi deg beskjed om.

Hvis du har en akutt syk hest, så kontakt veterinæren direkte på telefon.

Slik gjør du

Verktøyet er inndelt etter 3 symptomer: Forfangenhet, muskeltap og pelsforandringer. For hvert av symptomene, vil du bli spurt, om du vil ta et bilde, og du vil kunne se et standardbilde som ditt eget bilde gjerne skal ligne. For pelsforandringer gjelder det at man skal ta et bilde der hvor pelsforandringene er, f.eks. på beina eller under kjeven.

Til slutt vil du bli bedt om å taste inn noen opplysninger om deg og hesten din samt å velge en veterinær, som praktiserer i det område der du bor.

Deretter sendes dine opplysninger og eventuelle bilder til den valgte veterinæren som vil kontakte deg for å avtale det videre forløp.

 

Dette verktøy kan ikke brukes til å stille en diagnose ut fra alene, heller ikke for veterinær. Det vil alltid være nødvendig med en klinisk undersøkelse av hesten, før en diagnose kan stilles.

Gå til verktøy